3 oktober 2015
16:30

StiL Hockey

Referat: BT City HF - StiL Hockey

Att inte krångla till det i försvarsspelet och hålla sig från utvisningsbåset, var tips från ”experten” bakom tangenterna. En debutant i senior sammanhang, Simon Tonvall 17 år, vaktade City buren med bravur och höjde försvarsviljan på hemma spelarna. Utvisningarna blev endast fyra stycken, en tveksam ”sexman” och en där även en motståndare följde med, var två av fyra.

Som vanligt med mötena med StiL så böljar spelet fram och tillbaka, men ju längre matchen gick började vågorna endast slå åt ett håll. 0-1 efter första spred ingen panik i hemmalaget, utan laget kom ut mycket starkt efter det saknade pauskaffet.

Tjugofem sex

Kvitteringen till 1-1 kom i spel fyra mot fyra. Nyförvärven från StiL Isac Andersson och David Ronstad, samarbetar med ass tränare Svensson, rullar upp studenterna och bjuder publiken på ett läckert mål. Perioden går helt i BT Citys tecken och skotten 25-6, är talande siffror. En storspelande Petter Eriksson i studenternas mål, gjorde att ställningen endast stod 2-1 inför sista.

3-1, Forsgren (Bergström) 6.43 in i sista trodde nog det flesta skulle vara spiken i den berömda kistan. StiLs Carl Jonsson ville annat och reducerar efter halva sista, och trots det stora spel/skottövertaget från hemma lirarnas sida lever matchen i femtiofyra minuter.

Ronstad

David, avgör matchen med sitt andra för dagen då han stänker upp pucken otagbart i Erikssons vänstra kryss. Ett andra som kunde ha varit säsongens första hattrick, då ett mål i andra perioden dömdes tveksamt bort för David. Joni ”släggan” Österberg som avlossade oräkneliga skott under eftermiddagen, hittar till slut rätt och smeker in slutresultatet 5-2.

Simon Tonvall

En debut med mersmak, en svår match där det sällan var några långa anfall, utan det blev utspridda skurar. Simon skötte sig utmärkt och det båda målen var inte något att göra åt, och Simons klubbteknik får en att drömma tillbaka till Jarmo Myllys tider.

Poängkungen tillbaka

Jonatan Forsgren med två mål och en rad flippmackor, var åter i spel efter en skadefylld försäsong. Spelande assisterande tränare, Johan Svensson tre assist från sin backplats. En härlig debut i kassen, fyra formationer som alla skapade och bidrog, stundtals bra passningsspel och pp/box som såg lovande ut för att vara så tidigt på säsongen. Det var några positiva tankar om matchen.